Referenties

Annet:

“Ik had last van verschillende klachten w.o. mijn achillespees de meest belemmerende was. Opgelopen met voetbal. Ik liep er al anderhalf jaar mee en was op de terugtocht – mocht van fysio weer rustig hardlopen. Door de zorgvuldige begeleiding van Chris leerde ik o.a. een betere houding en afzet met hardlopen. Waardoor ik al gauw voelde dat mijn lijf veel minder belast werd. Totdat ik zelfs kon lopen zonder nog iets te voelen!!!   Oja, het was wel echt even lastig om aan te leren; en daarvoor is de regelmatige begeleiding wel nodig! Maar ik had er echt veel baat bij.”

Pauline:

“Na een blessure (achillespeesruptuur) moest ik opnieuw vertrouwen opbouwen om weer te kunnen hardlopen. Chi running en met name de korte en snelle looppassen voelden meteen goed. In het begin vond ik het lastig om de techniek onder de knie te krijgen. Door de opbouw van de training van Chris en zijn voortdurende uitleg over de techniek en houding kwam ik steeds een stap verder. Erg fijn om door deze trainingen weer te kunnen lopen. Een aanrader voor lopers met blessures. ”

Vivienne

“Ik wilde graag een halve marathon lopen maar wist niet hoe ik dat moest aanpakken. Door de techniek training van Chris liep ik al veel makkelijker. Hij heeft me verder geleerd hoe ik de training moest opbouwen en hoe belangrijk het herstel tussen de trainingen is. Uiteindelijk zonder problemen heel rustig mijn halve marathon uit kunnen lopen.”

Ed

“Met een gewicht van 110 kg en ouder dan 50 dacht ik dat ik niet meer kon hardlopen. Vroeger heb ik best veel gesport, maar als ik eens ging hardlopen kreeg ik direct blessures aan hiel, pezen en shinsplints. Ook in het dagelijks leven kreeg ik last van hielspoor. Met inlegzooltjes had ik het redelijk onder controle. Op internet las ik over minimalistische of barefoot schoenen. Ik heb me laten overtuigen en ben het gaan proberen. Zonder steunzolen had ik geen last meer van mijn voeten. Toen wilde ik ook gaan rennen op deze schoenen. Na onderzoek op internet kwam ik bij Chi Running uit. De methode klonk logisch, en ik had zelf al ervaring met Chi Kung. Er bleek een leraar bij mij in de buurt in Wageningen te zitten. Voor de eerste les dacht ik nog even mijn conditie te verbeteren en zelf even wat te rennen. Prompt kreeg ik een blessure in mijn kuit. Na overleg met Chris toch naar de eerste les gegaan. In eerste instantie train je alleen techniek zonder zware belasting. Chris is zeer kundig en heeft me heel geduldig de techniek aangeleerd. Door de videobeelden die hij maakte werd het nog duidelijker. Ik wist niet dat hardlopen zo een technische sport was. Ik ben met een schema aan de gang gegaan, en kon dat goed volhouden. Mijn lijf kreeg echt plezier in hardlopen. Kleine blessures en spierpijn geven nu aan dat ik niet helemaal goed loop en dat kan ik dan verbeteren, waarna de pijn en blessure weggaan. Op dit moment ren ik 45 minuten terwijl ik dacht dat dit nooit meer zou kunnen. Naast het plezier van het lopen, weeg ik nu voor het eerst in 20 jaar weer minder dan 100 kg. Dat is een extra cadeautje. Met de ervaring van deze training denk ik wel dat het moeilijk is om de techniek uit een boek te leren. Dan kan je al gauw iets verkeerd interpreteren, zoals ik ook deed, en blessures krijgen. Door de training van Chris loop ik nu met zeer veel plezier, moeiteloos en blessurevrij. Mijn conditie gaat vooruit, mijn gewicht gaat de goede kant op. Ik kan iedereen die wil starten met Chi Running Chris van harte aanbevelen. Ed van Zoolingen. “